Lezing Marco Kroon in bioscoop

Majoor Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, geeft vrijdag 12 april om 16:00 uur een lezing in Cinema Texel. Belangstellenden zijn welkom, toegang gratis.

Over Marco Kroon is veel te doen geweest. Over zijn ervaringen zijn vijf boeken en de film ‘In de vuurlinie’ verschenen. De lezing wordt georganiseerd door de Stichting Veteranen Texel in samenwerking met Tesselaar Familiebrouwerij Diks. Kroon deelt ervaringen over zijn werk maar ook over zijn rechtszaken. Hij vertelt ook over d geheime missie waarbij hij gevangen is genomen.
Kroon gaat in op twee Afghanistan-missies. De eerste beschrijft zijn militair teamoptreden in gevechtstenue, waarvoor hij 2009 werd onderscheiden. De tweede behandelt de geheime missie, waarbij civiel optreden en heimelijk handelen centraal stonden. Over die laatste missie was veel te doen. Hij geeft openheid van zaken over zijn gevangenschap, heftige incidenten, maar ook over de gevolgen van de karaktermoord in de media. Zijn uitleg zal volgens de organisatie veel vragen beantwoorden en vooroordelen wegnemen.
Inloop vanaf 15:30 uur, de lezing start om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. Aansluitend is de gelegenheid tot vragen stellen en een persoonlijke ontmoeting met majoor Kroon. Kroon biedt zijn lezing kosteloos aan voor Texelse veteranen en andere geïnteresseerden. Hij deelt graag zijn verhaal en hoopt dat zijn ervaringen een eye-opener zullen zijn voor velen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *